• Vila Antica
  Vila Antica Vila Antica jedna je od najljepših Vila u gradu Pagu. Uz dugogodišnju tradiciju bavljenja turizmom, Vila Antica postala je pseudonima vrhunskog i nezaboravnog odmora i za Vas i Vašu obitelj...
 • Blizina mora
  Blizina mora Svega destak metara od mora i od prekrasne pješčane plaže, Vila Antica pružit će Vam udobnost i konfor kojem će te se sa radošću godinama vraćati...
 • Kultura
  Kultura Brojne su kulturne manifestacije koje se događaju tokom cijelog ljeta, prije svega Međunarodni dani čipke na kojima se prezentiraju čipke iz raznih djelova hrvatske, ali i svijeta kao i naša Paška čipka. Zatim Pag art fest na kojem nastupaju renomirana svjetska imena iz područja klasične glazbe. Od zabavnih događanja tu je nezaobilazan Paški karneval te razna događanja na gradskoj rivi i trgu. Neće Vam biti dosadno!
 • Dodir prirode
  Dodir prirode U netaknutom kamenom raju, u carstvu mora, sunca i soli. U prekrasnom prirodnom skladu pronađite savršen odmor. Smiraj dana i suton na Pagu nešto je što ostavlja lijepa sjećanja, a vama zadovoljstvo ugodnog odmora...
 • Obiteljska tradicija
  Obiteljska tradicija Moja obitelj se već godinama bavi ugostiteljskom djelatnošću, a o uspješnosti govore brojni stalni gosti koji se iz godine u godinu vraćaju, neki dolaze i preko 30 godina. Kod nas je turizam uhodan, ali još mu pristupamo s žarom i trudimo se osigurati sve najbolje za naše goste, Vas!
 • Netaknuta priroda
  Netaknuta priroda Osim Gradske plaže koja Vam je na dohvat ruke, Paška vala je ukrašena brojnim uvalicama na kojima je moguće uživanje i meditacija zbog netaknutosti prirode koja se nalazi na njima. One su lako dostupne te onogućavaju takoreći bijeg od stvarnosti.
 • Zabava
  Zabava Uz dobru ponudu noćnog života u samom gradu Pagu, nezaobiazno je spomenuti plažu Zrće, svjetski poznatu destinaciju za najluđe provode. S gradom pagom je povezana svakodnevnom autobusnim relacijama koje garantiraju sigurne i lude noćne provode, a popodneva pod suncem na Paškim plažama.
 • Aktivnosti
  Aktivnosti Cijeli otok je prožet brojnim biciklističkim stazama te stazama za pješačenje. Uz staze nalaze se brojne zanimljivosti kao stoljetni bazeni soli, Velo blato ili mnoge druge...
 • Blizina mora
  Blizina mora Svega destak metara od mora i od prekrasne pješčane plaže, Vila Antica pružit će Vam udobnost i konfor kojem će te se sa radošću godinama vraćati...

Dobrodošli u Grad Pag

grad-pag (2)Grad Pag je grad rukotvorina poznate paške čipke koja se njeguje kroz stoljeća, svaka je zaseban unikat, a taj spori i naporni ručni rad živi i danas na uličicama starog grada. Povijesno-kulturno najzanimljivije mjesto na Pagu grad Pag nije i najstarije mjesto na otoku. Kilometar južnije nalaze se ostaci naselja (utvrđeni samostan i crkva) koje je prethodilo današnjem gradu Pagu - Stari grad Pag kojem je Bela IV 30.3.1244. godine podario atribute slobodnog kraljevskog grada. Gradnja novog grada po strogim nacrtima hrvatskog renesansnog kipara arhitekta Jurja Dalmatinca otpočela je 1443. godine i okončana je poslije 2 desetljeća. Na centralnom trgu nalazi se župna crkva Uznesenja Blažene Djevice Marije koja je po nizu vanjskih i unutarnjih arhitektonskih rješenja, kao i eksponata vrlo vrijedan kulturno-umjetnički spomenik. Svuda po gradu se mogu vidjeti lijepo klesani dovratnici na ulazima plemićkih kuća ili dvorišta, barokni balkončići, kameni grbovi od 15. do 18. stoljeća i veličanstveni portal na kneževom dvoru. Ovaj dobro očuvani srednjovjekovni grad čija je jezgra spomenik kulture i danas obavlja funkciju administrativnog, kulturnog i trgovačkog središta. Samostan sestara benediktinki pored brojnih vrijednih crkvenih relikvija i slika čuva i tradiciju spremanja baškotina, aromatičnog dvopeka koji se nudi na ulazu u samostan.

grad-pag (12)grad-pag (13)grad-pag (5)grad-pag (10)

Pašku uvalu obrubljuje 27 km šljunčanih i pješčanih plaža. Pored 4 hotela u gradu suvremeno je opremljen i privatni smještajni kapacitet. U vrijeme paškog karnevala zimi, ljetnog karnevala i tijekom sezone odvija se bogat kulturno-zabavni i umjetnički program. Iz višestoljetne tradicije može se izdvojiti "paška Robinja" u stilu "svetih prikazanja", folklor, karneval s karakterističnim kolom uz gradsku limenu glazbu, starim nošnjama, starim pjesmama i plesovima na "mišnjicama" (karneval se održava posljednjih dana srpnja).

U kopnenom produžetku plitke uvale skriva se još jedno veliko bogatstvo, ispitano i dokazano ljekovito blato.

a (8)amba (9)amba (19)kamp-simuni

Obližnje naselje s kampom i marinom u uvali Šimuni ribarsko je mjesto s vrlo dobrom turističkom perspektivom. Kamp Šimuni najveći je i najopremljeniji kamp na otoku, a cijelom dužinom uz šljunčane plaže. Marina Šimuni sa 50 vezova nalazi se na sjevernom dijelu mjesta Šimuni u zaštićenoj uvalici.

Karakterističan reljef Paga čini niskoobalno područje Košljunskog zaljeva i dalje na sjeverozapad do uvale i lučice Proboj, a na jugoistok do uvale i luke Povljana, koja je u turizmu najmlađe paško mjesto. Veliko područje mjesta pokriveno je bogatim vinogradima. U Povljani nema turističkih objekata većeg kapaciteta već je ponuda bazirana na privatnom smještaju. Svakako treba vidjeti starohrvatsku crkvicu Sv. Nikole iz 11. stoljeća i ornitološki rezervat Velo blato na putu do mjesta Vlašići.

Sjevernije od uvale Šimuni na sunčanoj i toploj strani otoka, prema manjim otocima Maunu i Škrdi sve više se razvija naselje individualnog turizma, istoimena lučica i mjesto Mandre, odmorište mještana obližnjeg naselja Kolan, jedinog bez direktnog pristupa moru. Kolan u središtu mjesta čuva etnografsku zbirku. Sredinom osamdesetih izgrađeno je prvo turističko naselje Gajac, sjevernije od lučice Mandre.

Košljun, Smokvica, Vlašići, Dinjiška i Miškovići vrlo su ugodna i mirna otočna mjesta koja su svoju budućnost zbog geografskog položaja uz more i naklone prirode usmjerila prema turizmu.

Pag pruža neobične oblike, divlju egzotiku, pitome oaze, planinarske staze i plitke zaljeve čiji bi obilazak trajao i nekoliko dana. Putovanja sjevernom stranom otoka preporučljiva su samo u ljetnim sezonama, a tada odjednom van vreve i u posebnom svijetu kamena i mora, svakomu tko ima imalo pionirsko-istraživačkog u sebi, mogu biti poseban, nezaboravan doživljaj.

grad-pag (19)grad-pag (18)grad-pag (10)grad-pag (20)

grad-pag (3)grad-pag (5)grad-pag (6)grad-pag (8)

grad-pag (15)grad-pag (16)grad-pag (17)grad-pag (1)

Croatian Bulgarian Czech Danish Dutch English Finnish French Galician Georgian German Hungarian Irish Italian Macedonian Polish Russian Serbian Slovenian Swedish
An error occured during parsing XML data. Please try again.